måndag 30 maj 2011

Här kommer nu mina kommentarer:

Nä, inte kan jag kommentera andras bloggar här, det bleve ju fånigt?!
Men det går ju inte att göra det på respektive blogg...

Finns det någon kundtjänst eller något hos blogger? (Jag vet att det är gratis men ändå, finns det ingen som tar ansvar för själva alltihop?)

Gnälleri, gnällera...men här kommer en bild på en som inte tjurar, bara sträcker ut sig i hela sin längd och njuter:
Hon är en cornish rex och pytteliten. Tratten har hon för att hon just har blivit kastrerad.
Hon är oerhört charmig, omutlig blick och len, lockig päls! Mmm!

söndag 29 maj 2011

Kattvakt, nystart och gammal hemlig plan!

Här sitter jag med en katt i knät. Det är varmt och mysigt!
Lilja verkar också tycka att det är okej för hon blundar, spinner och ligger tungt, men hon var inte glad för ett par timmar sedan när matte, dottern, knallade ut genom dörren med sin stora väska.Lilja anade att något sådant skulle hända så hon satte sig på iPoden för den har ju matte alltid med, då blir man inte kvarglömd: Planen funkade inget vidare och vi är alltså kattvakter.
Det är svårt att fota denna kisse:
Men, kära dotter, om du har tid att läsa bloggar; här är en nytagen bild på din tratt-katt:


Jag kom en bit på vägen med Rosebud men eftersom jag inte lagt upp tillräckligt löst blev det små skålar längs kanten. Så kan jag inte ha det så jag repade upp för att inte upprepa det misstagen när jag nu startat igen. Denna gången lade jag upp kring 3 stycken 4,5 stickor fast jag stickar med 3.0. Lösare än så går det inte att få!

Sitter ensam (med katten!) för maken är på landet, dottern på resa och sonen på inspelning med sin orkester. Men jag har att göra; ska ta itu med att betala räkningar, arbeta med en lite sak som måste vara klar imorgon och sedan ska jag runda av morsdag med att tvätta en veckotvätt... :-)

Var en sväng hos mamma och ville inte ta med Rosebud, för koncentrationskrävande stickning så jag hystade ned det tokigt mjuka mjölkfibergarnet med planen att att göra en slätstickad enkel scarf...men sedan var jag lite vaken på natten och fick en idé till en tjusig kant vilket så småningom svällde till något mycket mer och plötsligt mindes jag min hemliga plan från nyårsdagen 2010:
Att skapa ett eget spetsmösnter!
Ja,ja, "skapa och skapa" och "eget och eget"...låter liten pretentiöst för jag sätter nog mest ihop bitar av sådant jag gjort förut.
Första omgången är klar och det blev bra men inte inte fulländat, så jag gör en omgång till. Samma idé men lite justeringar! Tokigt roligt! Den ska få ett tjusigt namn så småningom men än så länge heter den Ernestine... :-)

(Blogger är verkligen trögt just nu, har fått lägga in bilderna en och en....)

tisdag 24 maj 2011

Stick-funderingar

I en stickblogg? Stick-funderingar? Nähä?!

Jo, jag har nu stickat med Kni Pro´s olika tippar.

De första KnitPro-stickor jag fick syn på var de multifärgade tipparna:
Jag gillar dem för de är spetsiga, lätta, styva och garnet glider lätt på dem. Att de är spetsiga är bra för att jag kan sticka med mindre vinkel mellan stickorna och jag tror att det är det som gör att jag aldrig (ta i trä!)(Haha, ta i trä!) får ont någonstans nu förtiden av att sticka!

I julas fick jag Nova-spetsar i julklapp:
De är något mindre spetsiga, övergången mellan sticka och kabel är helt omärklig och de är lätta. Men de klirrar lite grand eftersom de är i metall och de har inte trästickans behagliga "värme". Jag gillar dem men de är verkligen nr 2 i mitt hjärta!

På min födelsedag fick jag akrylspetsar:
Nejdå, jag köper inte alla mina presenter själv, men jag servar familjen med detaljerade önskelistor! :-) Om dem tycker jag inte... så mycket. Det är förvirrande att se både fram- och baksida av maskan på en gång och så är de lite sträva. Kanske med ett väldigt halt garn?

Häromsisten köpte jag Prym/KnitPro:
De är som vanliga KnitPro men kanske lite mindre spetsiga? Jag har inte stickat mycket med dem men de kändes bra.

Nu har jag emellertid fått höra talas om en EXPLOSION av nyheter från KnitPro till hösten...och det enda mitt stackars huvud kommer ihåg är att det ska komma fyrkantiga stickor. Jag har en omgång fyrkantiga i metall och de är verkligen väldigt bra, så detta ser jag fram emot. Undrar om de kommer som strumpstickor enbart eller om det blir fyrkantiga tippar?

Jag är på, vilket som! :-)

Nu ropar Rosebud-sjalen: Jag ska vara snäll nu, och inte gömma några maskor och inget annat bus heller! Låt mig inte ligga här och vänta mera nu....

Hm. Okejdå. kanske den lärt sin läxa?!


måndag 23 maj 2011

Minne från Växjöresan! FO

Nu är den klar, min smalsjal i Colinette Art, magenta!
Flätor frampå men annars slätstickad.
Njutning i varenda maska. Härligt jämnt, lent garn i ljuvliga färgövergångar!
Absolut värt en tripp till Växjö!

söndag 22 maj 2011

Tekniktönten frågar

Öh...
Jag ville gärna, som en souvenir från Växjö-äventyret lägga mig som följare av Umbras blogg. Jag gör sällan det, bloggar som intresserar mig lägger jag in manuellt i min egen lista.

Nu klickade jag emellertid på följa och då blev det konstigt.
När jag gick in idag och kikade ligger jag, nätt och fint bland följarna men dessuron står jag helt "ensjälver" under BLOGGINTRESSERADE.
Och det är jag ju men jag vill inte synas där. Hur tar jag bort mig? Det går att klicka på en rubrik, Alternativ, men då händer ingenting...Kanske funkar det när jag kommit till stan, med min egen dator och bättre internetlina.
Eller?

lördag 21 maj 2011

Vad är väl en brunch med biskopen?


Ja, det var alltså det jag skulle gjort idag, brunchat med biskopen och hans fru i Växjö. Själva inbjudan var till maken som arbetar på  Linnéuniversitetet men frugan fick alltså följa med. Efter viss eftertanke bestämde jag mig; Jo, det var mödan värt, absolut.
Så tågbiljett inköptes liksom ny blus och snygga nylonstrumpor.
I morse ringde klockan 4:15 och jag packade ned mackor och kaffe (tack-och-lov!!!), finkläderna och stickningen och gav mig iväg för att ta tåget mot Falköping kl 6:04.

Tjusigt tåg i två våningar, fast jag åkte ju inte första klass och fick hålla mig i källarplan!
Det gick finfint ända fram till Herrljunga. Där gick en ramp i baklås och det gick inte att stänga dörren. Jag satt lugn och värdig som Phileas Fogg på ytan men supernervös inuti, skulle jag nu missa mitt anknytningståg?
Jajamän, det gjorde jag och nästa avgång mot Växjö lämnade Nässjö i runda svängar 7 minuter innan brunchen skulle starta...
Så jag kom till Växjö lite drygt två och en halv timme senare än planerat och lite drygt en timme försent till brunchen.
I växjö såg jag denna dekoration.

Välmenad om än inte så storslagen. Den kanske är under uppbyggnad?
Jaja, jag hann i alla fall besöka två garnaffärer. I Nässjö köpte jag inget men i Växjö tyckte jag så grundligt synd om mig själv att jag besökte Umbra och köpte en härlig härva garn från Colinette, 79% ull och 21% bambu. Det ska bli en smalsjal (tror att det är den åttonde jag stickar!) med flätor på! (Bild från Colinette.)
(Mönster och bild från Drops.)
Såhär ser min ut, än så länge:



Nu är vi i stugan och jag skulle vilja påstå att detta var den värsta omväg jag någonsin tagit; Göteborg, Falköping, Nässjö, Alvesta, Växjö, Kinna.
Resan tog mig ganska precis 10 gånger så lång tid som normalt!
Nåja, ingen idé att gråta över tid som spillts! Och spillts...jag fick ju nytt garn! :-)

fredag 20 maj 2011

Blogggen, sjalen, karaktären, utflykt och huvudvärk!

NUGÅRDETINTEATTLÄGGAINBILDER....TYP IGEN!
Får pigga upp anrättningen med lite färg, tror jag. :-)

1) Bloggen
Jag bloggar inte lika mycket som förut, vet inte vad det beror på. Saknar det samtidigt som jag tydligen inte prioriterar det före annat... Ja, ja, for everything, there is a season, and a time for every purpose under heaven.
Rätt som det är kanske jag är igång igen!

2) Sjalen
Den heter Rosebud, Faroese-style shawl.

Vad Farao är Faroese? Jo, till slut trillade poletten ned; från Färöarna, typ!

Garnet jag använder vann jag hos Par i stickor för länge sedan och det är underbart. Det heter elegant och är 70% kamull och 30% tussahsilke. Det är mjukt och lent, 500 m på 50 g så det är hyfsat tunt.

Jag stickar med akryltipparna jag fick av sonen när jag fyllde år... men den ena stickan är inte spetsig. Vilket för mig till punkt nr 3

3) Karaktären
Jag kan ju inte sticka en vacker sjal med en uddlös sticka så jag tog vägen om Deisys idag. De nya tipparna var billiga, 2o kr men dessutom fick jag syn på en härva garn, så mjuk och lätt att den liksom SVÄVADE lite ovanför bänken den skulle ligga på. 100 g garn, 1400 m. 75% merino, 25 % silke och priset var 139 kr. Fast, nej! Det såldes ut för 50%. Så nu har jag shoppat garn igen...

4) Utflykt
Imorgon kl 6.04 sitter jag på tåget mot Växjö. Ska delta i en brunch på makens arbete där. GANSKA tidigt start imorgon, med andra ord!

5) Huvudvärk
Är man dum får huvudet lida;
Jag hamstrar kartonger på jobbet. A4 papperslådor blir bra att packa böcker i, tänker jag. Så idag fyndade jag 6 stycken men eftersom bilen är med maken i Växjö så skulle jag lagra dem, lite diskret på översta hyllan.(Ovanpå de som jag gamade åt mig förra veckan...) Och eftersom jag var lite lat försökte jag liksom SNÄRTA upp dem, liksom skjuta lite som ett basket skott santidigt som jag hoppade lite grand i stället för att med värdighet och medfödd elegans klättra upp på en stol. Nå, det gick som jag förtjänade och djäklar vad ont det gör att få en tom pappkartong i skallen... D-:


Trevlig helg!

tisdag 17 maj 2011

Sköna, hemska maj!

När allt händer på en gång! Konserter, fester, konferenser. Till och med vädret är på en gång: Vinter och vår samtidigt!
Som ren protest har jag påbörjat mitt troligen svåraste projekt hittills; en sjal ur boken Wrapped in lace som jag fick i julklapp. Garnet fick jag av "Par i stickor" och det är osannolikt härligt, skriver mer om det nästa gång men här är första tippen av 11 i min otroliga Faroese sjal.
(Vet inte vad det betyder, många frågetecken att räta ut, så småningom!)

måndag 16 maj 2011

43% valdeltagande!

Jo, det blev fel med röstningen i landstingsvalet här Västra Götaland och i Örebro län, tror jag. Några hade blivit strukna utan att ha röstat och några röster blev inte räknade. Tror det handlade om typ 20 röster. Så därför var det valdag igår!

Och om jag hade lite svårt att få upp ångan så var det dem som hade det ändå svårare!
57% gick inte dit.
Så med hjälp av en gräslig massa pengar och tid har nu ett rättvisare valresultat uppnåtts.

Eller....

Men mina grannar, K och C de gav sig i alla fall iväg med färdtjänst för att rösta. Båda är över 80 år, han i rullstol och hon med rullator.
Så blev det trassel med hans rullstol och de fick vänta nere i trapphuset i mer än en timme, men inte gav de upp för det!
Nä, för rösta, det skulle de! Det är minsann krut i en del!

söndag 15 maj 2011

Valdag!


Japp, har man inte röstat ännu är det sista dagen idag!
Vi hade inte riktigt koll på våra röstkort men då ringde jag det nummer som fanns på "val-lokal-s-sidan" och fick vänligt svar direkt!
Inga ursäkter för att ligga på soffan, med andra ord! :-)
(Har aldrig hoppat över ett val!)

lördag 14 maj 2011

Ägginlägg och skakelskutt!

Ägginlägg är ett inlägg som man hinner fixa medan lunchäggen kokar, de sjuder redan! :-)
Skakelskuttet består i stickspetsar som jag absolut inte behöver men absolut måste få prova:
Prym tycks ha gått in i samarbete med Knit Pro och gjort stickor i trä, något mildare i färgsättningen dock!

(Jag skulle bara köpa lite mer garn till Liljesockorna och en längre kabel... men det var väl inte så farlig med tanke på allt garn som jag lyfte i och lade tillbaka; merinoull, bandgarn, sockgarn och bomullsgarn....)

Morning has broken

Aha! Nu är mitt censurerade inlägg tillbaka, fyllt av små svarta överstrykningar där jag skrivit olämpliga...nä, förstås inte! Men tydligen är allt bra igen och jag förlåter omedelbart blogger! :-)

Ska arbeta liite denna ljuvliga morgon; innan värmen kommit, sonen vaknat och det är dags att hämta maken vid bussen.

Här blommar ljuvligt och allt verkar ha klarat sig bra utan mina omsorger sedan i söndags. Luktärtorna har stuckit upp, några i alla fall, liksom krassen. Tomatplantorna har vuxit och äppleträdet står i blom Att ladda in bilder via mobila bredbandet (heter det så, kan det vara ett brett band om det är mobilt?!) tar tid så jag nöjer mig men en blombild:
Stilig, eller hur?

På stickfronten intet nytt utan något gammalt:
Liljesockorna borde kunna bli färdiga snart, kan man tycka! :-)

Egentligen har jag två till sockstickningar på gång; ett par helt vanliga i Järbo Raggi utan minsta ansats till mönster eller nytänkande och så har jag tillslut börjat sticka sockor av garnet jag spunnit av ullen från min arbetskamrats får. Jag tvättade inte ullen tillräckligt noga så händerna blir underbart mjuka av lanolin när jag stickar och ibland ramlar det ned gräsbitar ur garnet...men tänk så mjuka och fina fötterna kommer att bli! :-)

Denna härliga morgon kom sången Morning has broken liksom tillrande in i huvuvdet och när jag sökte på Youtube hittade jag massor av klipp. Detta innehåller SÅ mycket av det jag ser i min trädgård...och så några sorter till... :-D

fredag 13 maj 2011

Även jag...

har blivit av med ett inlägg!
Tur att det var ett tråkigt ett! Kanske att det var bloggers censur som slog till, jag surade ju över att jag inte fick in mina bilder! :-)
Trevlig helg!

torsdag 12 maj 2011

Niddy noddy!

Här är garnet som ska växtfärgas.

BILD

Jag spinner inte mitt tunnaste men tänker mig att använda garnet entrådigt, ganske till en underskön sjal i gula och gröna nyanser?
Vill göra sådana där små fina härvor så jag har beställt en liten niddy noddy (älskar det ordet!) från Den gamla skolan.


BILD

Bilden är från deras sida, jag har inte fått min än, fast jag beställde för en hel halvtimme sedan! :-)

Nu skojar blogger lite igen, försökte kommentera tre bloggar i morse, lyckades med en. Har gjort tre försök med bilderna idag men inte lyckats alls... "Den här websidan är inte tillgänglig! Öh?!

onsdag 11 maj 2011

Alun

Idag har vi köpt alun, sonen och jag inför sommarens växtfärgningsäventyr! Så nu ska jag börja spinna vitt garn, för hemspunnet ska det vara!

tisdag 10 maj 2011

Blockningens lov!

Min "coat of many colors" blev klar för ett tag sedan men den kändes mest som en oformlig filt!
Men en sak av allt det jag lärt mig sedan jag började blogga är att börja blocka!
Det kan verkligen göra susen! (Bilden är av Natalie Dee!)
Såhär utvecklades min filt till den sjaloncho (=sjal+poncho) jag tänkte mig när jag började spinna mitt garn:

1) Oformlig filt!
2) Välordnad utsträckt historia!
3) Plagg med passform och fall!
Det är inte precis ett diskret plagg för högtidliga stunder men den kommer vara min följeslagare i svala sommarkvällar! Kort framtill så att jag kan vifta med händerna som jag brukar och lång baktill så jag inte ska vli kall om ryggbastet! Perfekt!

(Sonen och jag målade halva boden i söndags och färgen kröp in i huden så det är först nu, efter att ha putsat 5 fönster som min högertass ser fin ut igen!)

söndag 8 maj 2011

Härliga söndag!

Visserligen är det någon fomme som förstör sin söndag med att köra någon apparat med lågfrekvent muller vilket stör mig när jag tänker på det. Det måste i alla fall förstöra någon annans dag mera! (Hans/hennes egen, nämligen!) :-D

Har idag avslutat sonens Rydalssockar med lååånga skaft!
Här ligger de och väntar på att få trådarna fästa till en trevlig kopp kaffe och lite Sjöwall/Wahlöö i lurarna; mysig och lättlyssnat!
Gick runt en stund med kameran och njöt.
Snart är det ju jul igen och här står mina frostnupna amaryllisar och försöker hämta kraft:
Mitt äppleprojekt går framåt; så här ser tvååringen ut iår, gammalt fint äpple från gammal lantgård, Björkesbacka i Marks kommun:
Jag har tre till krukor med "nygamla" äpplen men de är endast i fröstadiet ännu! (Någon skymtar bakom amaryllisarna.)
Här ska odlas snigelfria tomater i år:
:
Hinken är ett minne från min tid i bageribranschen och har innehållit 25 kg sirap...
I min ena ampel har det hänt stora saker, en liten, liten krasse har tittat upp!
Nämnde i förbigående att gamla boden skulle behöva målas och nu har maken ställt ut faluröd och två penslar på gräset, väl synligt från den plats där jag sitter nu, undrar om jag ska ta åt mig? :-)
(Blogger skojar med mig och mina bilder idag...)

lördag 7 maj 2011

I spenaten

Här är underbart grönt och gult, sonen läser på om växtfärgning och solen väller ned över oss!
Jag har fått ordning på nästan allt på min kidnappade dator och jag är riktigt nöjd!
Dessutom har jag stickat klart Londonsockorna:
Nu ska jag inte greja med datorn mer utan sitta i solen och mysa. Och fundera på varför jag inte kan få välja denhär bilden som skrivbordsunderlägg?
Har försökt med bilder med olika antal megapixlar och format och datorn tänker snällt en liiiten stund...och sedan gör den inget och säger inte heller varför!
Men den har ju knappt lärt känna mig ännu, jag ska nog få dit mina löjtnanshjärtan!
Sådetså!
:-)

torsdag 5 maj 2011

Award!


Från Rosenvante fick jag en award som gjorde mig glad! Tack för att du tänkte på mig! Fast jag bloggar så sällan nu...
Jag förstår inte riktigt vart tiden tar vägen men det är inte enbart en fråga om prioritering, det ÄR mycket nu!
Jag går i alla fall och tänker på ett blogginlägg som kommer att komma...så småningom!
Just nu är det så illa med mitt bloggande att jag knappt läser bloggar heller, inte regelbundet utan mer ryckvis så därför gör jag vidareskickandet lätt för mig; jag skickar till alla som läser här då och då och som bloggar och därmed delar med sig!

Man läser om nätmobbning och annat bland ungdomar men vuxna, stickande människor förstår hur det ska vara; vi ska stötta och uppmuntra varandra! Förstås!

Ändå bättre är att jag kapat åt mig makens resedator, en liten rackare men väldigt mycket kvickare än min gamla. Det blir lite felskriv för tangentbordet är gjort för en mikrob men man vänjer sig. Jag har lyckats få in mina mailkonton och lite annat men måste nu fundera på hur jag ska göra med foton och hörböcker; här eller där? Decisions, decisions!

Imorgon tjuvstartar sonen och jag helgen genom att åka till landet tidig fredageftermiddag. Maken kommer efter på lördagen. Det ska bli skönt med grönska och fågelsång och kanske, kanske blir det vårvarmt!