torsdag 31 december 2015

Årets sista morgonmys

...och jag går all in med 20 tända ljus!

Fem udda ljuslyktor. Den vita fick jag av mamma och pappa när jag var för ung för att uppskatta den. Den röda är ny och ersätter en min make fick av sin dotter. Den tredje är en gammal snörhållare som jag blev häftigt förtjust i. Den fjärde är från en täljstensgruva i norra England och således ett reseminne och den sista fick jag med ett doftljus i av en klass för många år sedan.
Den smidda ljusstaken står under bilden av makens morfar i bästa rallarlagsuppställning någonstans norrut. De tog minsann skarpa bilder förr med!
Pappa gjorde ljuskronor till alla sina barn och tanken var att man skulle klä ringen med lingonris men det har jag aldrig gjort.nbrukar hänga pynt på men i år fick den hänga i eget majestät.

tisdag 29 december 2015

Early morning singing song

Nu är det inte mycket kvar av 2015 och jag brukar ta det med ro och orkar aldrig sammanfatta året, det kommer ju ett nytt! :-)
Men jag kom att tänka på att jag levt så intensivt i tillvaron att jag glömt avsluta den berättelse jag påbörjade här i bloggen i september, när jag visade min transplantationsfilt som jag stickade på när jag var på sjukhuset hos min man som fått en ny lever.

Kortversion av förloppet:
Efter 14 dagar på sjukhus med fantastiskt fin vård kom han hem. Mycket svag efter lång sjukdom, mycket trött efter stort ingrepp men redan piggare och med bättre färg i ansiktet.
Första tiden var det provtagning och kontroll 2 gånger i veckan och alla prover visade goda resultat.

Nu har snart 4 månader gått och det blev så som jag sa i ett malande mantra för att hålla modet uppe "Till julen är han frisk!"

Har man inte sett någon ta sig igenom detta kanske man tänker på bilder från 60-talet med en hjärttransplanterad man, hyfsat bruten men "levande". 

Så är det inte. Min make är frisk.
Han tar en par mediciner varje morgon och han aktar sig för smittsamma infektioner men för övrigt är allt som vanligt.

När han var ur farozonen blev jag mycket trött. Antagligen inte så konstigt men en smula irriterande. Så i slutet av terminen gav jag upp att tro att jag skulle sträva vidare, jag la saker i en låda och mumlade "manana".... Och nu känner jag mig redo, det är manana och dags för mig att ta itu med jobbet.
Än så länge är det dock tidig morgon, tända ljus och mys och istället för julsånger sjunger Early morning singing  song från musikalen Hair i mitt huvud, en gladsång som tål att nynnas på!

Good morning starshine
The earth says, "Hello"
You twinkle above us
We twinkle below
Good morning starshine
You lead us along
My love and me as we sing
Our early morning singing song!

lördag 26 december 2015

Här händer det saker

Avslutar saker i parti och minut. Nästan.
Nu är det skogssjslen som är färdig och blockad. En tråd Drops Lace (som jag köpt till ett projekt som jag inte trivdes med. ..) och en tråd hemspunnet blev tillsammans luftigt, mjukt och varierande färg. Sjalen form är som en knytsjal (öka i var sida på ALLA varv och i mitten på alla räta varv) vilket jag tycker gör sjalar m er lättburna. Mönstret är ...våg och bölja? Feather and fan, på engelska.
Alldeles nöjd och dessutom en sak klar på min långa lista...

fredag 25 december 2015

Glömde visst blogga dessa

De blev klara i början av december. De är stickade så som jag brukar. Garnet är Lang Yawoll Magic och det är härligt att sticka med.

Julklappssockor klara

Sockor till sonen, stickade från tån, båda på en gång med magic loop och Fleegle heel. Lite för stora för mig men lagom till honom.

torsdag 24 december 2015

Julaftonsmorgon

Snart ska jag tända en brasa, snart ska jag göra frukost...ska bara vakna liiiite till!
Lampljuskronan är pyntad.
Igår blev Skogssjalen färdig, jag ska skriva mer om den när den är blockad och klar.
Vi skulle fira jul i stugan, hela familjen, men dottern är ruskigt förkyld och det går dåligt ihop med makens  sänkta imunförsvar. Dessutom är det jobbigt att inte vara hemma hos sig själv när man är riktigt förkyld, så vi får fira en liten julafton till, när hon blivit bättre!
God, lugn, mysig, glad och fridfull jul!

tisdag 22 december 2015

Vienna roses

Mönster finns på Ravelry, garnet har jag köpt på Strikk men i vanlig ordning slängt banderollerna.
Jag ser många missar men är stolt ändå!

onsdag 16 december 2015

Julklappssockor

Jag har så fina kollegor som stöttat och hjälpt mig de senaste året.
En har dock varit lite extra handlingskraftig; tänkt åt mig, påmint mig, varit tålmodig och när jag ändå glömt har han bara liksom stillsamt glidit upp bakom mig och sett till att det jag släppt blivit gjort. Utan minsta kommentar och dessutom har han köpt en och annan bulle och gett mig kraftlösa dagar!
Sicken kille! Så han ska få julklapp!
Garnet är Raggi, hälen Fleegle heel, min nya favorit!

söndag 6 december 2015

Reflexstjärna

Den kommer passa fint på min gråa  rock och glittra fint i mörker!

Ny mössa

Nu är min nya mössa klar. Lite rutigt bullig  i sjömansstickning Den ska användas vid promenad i mörker!

Sockstopp

Jag provade sockstopp någon gång för flera år sedan. Den krävde uppvärmning och jag  gjorde nog fel för alltihop trillade så småningom av.
Hm, halkstopp kanske det heter?
Nu får jag prova en annan sort, lånad av min arbetskamrat. Sockhalkstoppet är troligen inköpt i Norge, tillverkat i Tyskland.
Lite krångligt att få dit men sedan ska det bara torka i 8-10 timmar. Sedan ska jag  testhalka  på parketten!😊