onsdag 17 september 2014

Knytsjal

Nu är den klar, knytsjalen! Väldigt nöjd med icord-avmaskning. Ska väl blöta och spänna ut lite men det får bli i kväll!

söndag 14 september 2014

Valsöndag!

Glöm inte att rösta!😊
Valförrättaren kallade mig lilla vän och jag är både för gammal och för ung för att uppskatta det. Gör go Gôtteborgar-jargong? Knappast okej.
(Jag höll undan mitt röstkort och fixerade min strängaste blick på honom tills han bad om ursäkt. Såpass illa tyckte jag om det.)

Knytsjal i slätstickning med tjocka stickor var som balsam för själ och axel. Tror att jag ska avsluta med moss-stickning och avmaska med i-cord. Eller bara det ena eller andra. Vill inte att kanten ska rulla sig, i alla fall.

lördag 13 september 2014

Jag erkänner!

Min Att-göra-lista blev ett misslyckande.
Huvudet tyckte att det verkade bra men själva sticklusten var inte alls på plats när det där bestämdes.
Så nu har jag gjort en röd disktrasa (som inte precis blir någon succé : jag köpte garn i flygande fläng och det stod något med bambu på banderollen men det var viskos och den verkar inte suga åt sig minsta droppe vatten. Får se hur det blir efter tvätt, men den var rolig att sticka och snygg! Bird cherry på Ravelry.)
Sedan råkade jag starta på en enkel knytsjal i ett garn jag fått.
Och så nystade jag resten av fingarnet till lyxsjalen, kanske kommer jag igång lite med den igen men nu är varven lååånga eftersom jag stickar en cirkel, inifrån och ut.
Cirkelprovlappen är ganska fin men vad ska man ha en sådan till? 

Kameran på iPaden gör mig galen, den visar bilden spegelvänd och uppochner och utochin och jag får huvudvärk av att ta kort med den...

torsdag 11 september 2014

En (o-)vanlig dag på jobbet...

Friluftsdag för eleverna, stickning i solen för mig!
(Kära Vän Av Ordning! 
Jag vet att röd disktrasa inte förekom på min att-göra-lista, men den känns helt enkelt helt rätt just nu!
Bästa hälsningar,
Vän Av....Flexibilitet)

:-D

tisdag 2 september 2014

Fake-foppa-tofflor-sockor

Stickade ett par sockor till dottern och av resterna dessa kortskaftade men förstärkta tår och hälar ha i foppatofflorna i höst. Gött när man ska hämta ved! Garnet är Regia Fluoromania. Kul färger men lite livlöst garn.