måndag 25 april 2011

En underbar helg!

Allt har varit bra, fantastiskt ja, snudd på perfekt men istället för att beskriva alltihop nöjer jag mig ikväll med att lägga ut helgens enda missöde:(Hm, skärpan ligger lite fel! :-D) En sticka har emellertid gått av! Men det är ganska så mycket mitt fel, jag har belastat stickan väldigt hårt och den hör inte till mina nyare.
Måste nog visa båtbryggan i motljus också.Det är ett vårtecken så gott som något att den plumsat i!

lördag 23 april 2011

Glad Påsk!

Sitter vi makens dator och skriver så det blir inga egna bilder.


Vi har det skönt och i princip känns det fint att vara datorlös, bara små pusta av längtan efter bloggeri... Men vi har grävt ett potäteland modell större för att hantera denna längtan...

Nu ska vi åka och handla lite mat innan alla andra kommer på den idén! ;-)

GLAD PÅSK!

tisdag 19 april 2011

Täta inlägg

Går här och pysslar och planerar, maken har gått till arbetet och sonen sover ännu. Vad dottern gör vet jag inte men jag är övertygad om att det är något bra! :-)

Så snart de ringer från verkstaden åker jag och hämtar hem bilen Lila Pilen och sedan åker sonen och jag till landet. Inser att jag går och mumlar på en dikt.

Mina senaste arbetsveckor har varit fyllda av arbete och bekymmer. Arbetskamrater som inte riktigt har det bra, mycket att göra och oro för det ena och det andra.

Nu är jag ledig och det känns som tötider. "Vintern har varit alltför lång", typ. Men dikten som surrar i huvudet nu är denhär av Elisabet Hermodsson:

Vakna först i sommartid

Somna från all vinterns gnid
det är vad jag önskar
vakna först i sommartid
och när ängen grönskar

Somna från allt satans gräl
fly från sorgebrunnen
vakna med en sommarsjäl
och ta en ros i munnen

Somna, drömma, vara tyst
inte höra kivet
Vakna först när sommarn kysst
solens färg till livet


Bilden är gjord av Titti Nyblom Gnosspelius

Lite av varje...

Jag fick tips om borttagning av häftmassa och ska prova det men problemet är att häftmassan liksom blivit alldeles lös, tror att den ingått ohelig allians med lösningsmedel i väggfärgen...

Jo, vi ska flytta och kanske har vi något på gång. Liiite osäkert ännu, men jag gillar att förbereda mig! Vara ute i god tid... :-)
Har egentligen lite panik eftersom 16 års bekvämt boende på ganska många kvadrat ska rivas upp och krympas in i betydligt mindre lägenhet. Fast det är PRECIS det jag vill; färre saker att vårda och hålla ordning på! Som på en långfärdsbåt, inget onödigt rajraj utan bara det man verkligen behöver.

Och så en plats för var sak och var sak på sin plats!

Har börjat sticka galengarnet...borde nog gjort strumpor för då hade garnet givit ränder men jag ville göra "a coat av many colors" så det blir någon form av poncho. Tror jag! :-)

Igår hade jag emellertid glädje av undanstoppade skatter då dottern broderar vidare och ville ha en bård eller blomma att pryda kanten med. Jag förstorade mönstret, lade ut det på ett online fotoalbum och simsalabim hade hon det hos sig. Hur fiffigt som helst.
I min gömma fanns också högoktanig vintage. Kanske skulle sticka en sådan jumper? När jag är klar med koftorna, då. Förstås!

måndag 18 april 2011

Jag har det!

Jag vet exakt var hyreskontraktet finns!
Hos min hyresvärd, förstås, de skickar ju räkningar hela tiden så de måste ju ha det, eller hur?
Skämt å sido, vi har bytt hyresvärd 3 gånger på dryga 16 år så troligen har jag varit lite slarvig med det vi skrev på, hösten 1994. Troligen vet jag exakt var det finns, nämligen i världsaltet, uppeldat på Sävenäs eller återvunnen och cirkulerat! :-)Nu gäller det att inte gräma sig, tycker ändå att jag försöker hålla ordning på papper, har en massa pärmar, minsann!

Idag pågår lite olika saker; självdeklaration, sluta leta efter bortkomna papper, rensa och slänga,rensa och skänka, damma av och skänka, ställa i hyrförråd, få bort häftmassa från dotterns vägg...bra tips på detta emottages tacksamt!OM bilen är klar idag far sonen och jag till landet i morgon och förbereder påskande och njuter av solen! Undrar vilka stickningar som passar bra i påsk...

söndag 17 april 2011

Tillbaka igen!

Nu har jag hälsat på dottern, klappat katten, inhandlat broderi-utrustning och hjälpt henne starta sitt broderi. Det kommer att bli awesome! :-)

Jo, nu har jag klurat ut hur jag gör med att jag bara skulle dela ut awarden till 5. Jag bryter helt enkel mot det och delar ut den till 4 till, istället. Think outside the box, helt enkelt! En av dem har för övrig redan fått den så hon räknas typ inte riktigt på min lista...
Men hon hör till mina inspiratörer; det är Mia med bloggen Mia stickar! Hon och jag har lärt oss spinna ungefär samtidigt och Mia förstår sig dessutom på blommor, badandets njutning för att nu inte nämna stickning! En award från mig till Mia!

En annan inspirerande bloggare bor inte så långt ifrån Mia, vet jag, för de träffas ibland och färgar garn, spinner och har det trevligt. Det är AnJa! Första gången jag kom in på hennes blogg trodde jag att det handlade mest om mat för det var fantastiska bilder på mat och kakor och bröd så det doftade hela vägen ned till Göteborg...Lite senare stalkade jag bloggen och tittade gång på gång på ett klipp där hon spinner. Härliga bilder, underfundiga kommentarer, ett vackert hus, mat ibland och en hel del handarbeten. Klart inspirerande, så en award från mig går till AnJa!

En till bloggare från Norrland måste jag nämna; det är Zandra med bloggen E-Zignz. Här händer en massa saker; tovning, knyppling, stickning med mera. Dessutom syr hon då och då helt sagolika klänningar och jag är grön av avund och fullkomligt imponerad! Dessutom har hon en fot kvar i hembygden och delar generöst med sig av det också! En award till Zandra med vidhängande "lycka-till"!

Nr 4 som jag inte kunde hoppa den här gången är en norrlänning i förskingringen, dvs här i Göteborg. Det är Emelie helt enkelt! Den tredje och sista jag mött IRL! Emelie stickar, fotograferar och har katt men dessutom var hon delaktig i ett projekt som fortfarande får mitt hjärta att bulta lite extra; arkeologisk utgrävning i Näckrosdammsparken på jakt efter spår av världsutställningen i Göteborg! Min sista award går till Emelie!

Och så kom jag att tänka på all inspiration jag fått från...men nu får jag ge mig!
Jag har stor glädje av er alla och är så tacksam över att få ta del av det ni visar och ger!
Stor kram till alla!

Inspiration!

Att läsa bloggar är precis så som Rosenvante säger; man deltar i glädje och sorg, man får inspiration, både till handarbeten och själva livet, man blir avundsjuk men också ödmjuk, tårögd av både skratt och medkänsla.

Att blogga själv innebär för mig att jag får visa det jag gjort, jag får en sporre att göra färdigt, jag har en kanal för både gnäll och jubel och har aldrig varit med om något annat än vänliga, uppmuntrande, stöttande kommentarer och någon gång emellanåt när det passat en liten uppmaning om att ta mig samman! :-D

Idag har jag fått en award för inspirerande blogg av just Rosenvante!Om just DU inte har varit inne hos henne ÄN så är det hög tid NU! :-)

Nu ska jag skicka awarden vidare till 5 inspirerande bloggar och jag börjar från början i mitt bloggliv:

Min allra första nät-inspiratör skriver inte en blogg i vanlig mening så det går liksom inte att skicka någon award till henne, det är Barbro W, alltid värt ett titta in hos henne!

Sedan började jag läsa bloggar och då är mina två första måste-läsa-bloggar som fortfarande är högt prioriterade genom stressiga tider och annat:

Rosenvante, som stickar så mycket fint med så mycket omtanke. Det är alltid läsvärt, det hon skriver om handarbeten, resor, barn, barnbarn, hundar, katter och Gotland! En personlig blogg med massa värme! Så hon får awarden direkt tillbaka, med ett stort tack för award och för den inspiration du ger mig!
OCH
The Willow Fairy, som stickar fantastiska saker, spinner garn och numera också färgar ull! Det är numera inte dagliga uppdateringar men när de kommer är de värda att läsa! Här finns också två fina katter och en del äventyr på motorcykel att läsa om! En av de ytterst få bloggare jag mött in real life! Så även Willow Fairy får inspirationsaward av mig!

Sedan minns jag inte riktigt ordningen i mina nätbekantskaper men i samband med So you think you can knit kom jag att klicka mig in på Hon-som-stickar via en kommentar på en annan blogg. Jag tyckte VERKLIGEN om kommentaren och fann en hel blogg med samma klokskap.

Bloggen heter numera Elsie&Viola som en påminnelse om hennes egna inspiratörer, mormor och farmor. Therese stickar vackra saker och jag stickade en Feather and fan comfort shawl nästan precis likadan som hennes, min första sjal! Therese gör dessutom egna mönster och målar och virkar och syr... Titta in i hennes butik, om du inte redan varit där! Therese skriver om sin familj, sina handarbeten, sitt Arvidsjaur men värme och klokskap. Livet är inte alltid en seglats på en räkmacka och Therese skriver om det också. Bloggare nr 2 som jag mött IRL i samband med hon generöst visade upp Arvidsjaur med omnejd för sonen och mig! En award för inspiration till Therese från mig!

Ojoj, nu hamnar jag i beråd för jag har minst 5 bloggare till jag vill skicka inspirationsaward till och har inte duschat än och ska vara nere vid Korsvägen om 17 minuter...

Jag får återkomma efter lite funderande framåt eftermiddagen...
Skön söndag, allihop!

(Tips om var jag kan ha lagt vårt hyreskontrakt emottages tacksamt! Jag har letat på alla självklara ställen som fotosamlingen, receptsamlingen, gamla räkningar, minneslådan och för säkerhets skull ugnen men tji kontrakt...var lägger ni viktiga saker?!) :-D

lördag 16 april 2011

Galengarnet och kapsyler!

Här är det nu; 336 g och 750 m tvåtrådigt.Försökte vara systematiskt osystematisk för att få garnet systematiskt slumpmässig om man så säger, men ändå dyker vissa kombinationer upp mer frekvent än andra och härvorna är inbördes olika. Tror att jag gillar härvorna mer än jag kommer gilla det jag stickar av dem, för jag är tokigt glad i härvorna! :-D

Jag tror att jag skrivit om det förut, här finns en kapsylsamling modell stor!Idag har vi räknat dem, det är 3977 st! Någon som vill ha? Hela eller delar?

torsdag 14 april 2011

Mellanspel

Spann lite igår på mitt försök att åstadkomma smaklöst garn men det är liksom svårt att lyckas med det konceptet. Det entrådiga är verkligen ganska gräsligt men när jag tvinnar ihop två trådar sitter jag ÄNDÅ och njuter av hur färgerna står bredvid varandra och överraskande effekter när rött tvinnas mot chockrosa och de gillar varandra. Tvärtemot vad mamma lärde mig! :-)
Och det är inte så att jag har en obetvinglig god smak utan min nuvarande teori är att det är helt enkelt så att ull är ull!(Lite mer allvarligt: Målet är förstås inte att göra något fult som varken jag eller någon annan vill ha. Snarare så att jag vill utmana mig själv och mina tysta regler kring vad som går och inte går...som rött och chockrosa ihop. Otänkbart i mitt system, men nu GÖR jag det! Och gillar det! Kanske är det utveckling?!)

Snart får jag ny ull från min arbetskamrats får så nu kommer det bli mer naturfärgat ett tag!

onsdag 13 april 2011

Vad blr nästa projekt...?



Jo, det där har varit en realitet i min handarbetskorg fast jag blivit bättre den senaste vintern. Jag har lyssnat på lockropen från olika UFOn:

Bilderna är gjorda av Natalie Dee, titta gärna på hennes sida som handlar en allt möjligt, rolig är hon! Och stickar gör hon tydligen! (Det är dottern som hittat bilderna åt mig!)

tisdag 12 april 2011

Sicket flyt! FO: Fabelsockor!

Japp, här avslutas grejor i parti och minut! En sjal igår och sonens sockor idag! :-D
Nja, det har väl varit lite segt ett tag men nu blev i alla fall sockorna klara. Jag gillar Fabel! Och att sticka från tån och upp! Med magic loop!Hälen med korta varv ser direkt löjlig ut medan man håller på men blir väldigt bra när den sitter på foten om foten är relativt smal. Som min och även sonens fot. Beskrivningen jag följer hittade jag hos Barbro för snart två år sedan. Ganska långt ned till höger.
För övrigt har det varit en skavig dag. Så skavig att en kollega skickade in mig på sitt rum och uppmanade mig att förse mig ur godisskålen; han tyckte jag behövde socker! Bra att ha snälla arbetskamrater! :-)

måndag 11 april 2011

Äntligen! FO

Silkesscarfen är klar!Jag har inte lyckats bli vän med mönstret på hela tiden och ändå umgås jag med planer på att sticka en till, grövre stickor och ullgarn. Såg någon som hade gjort det och det var riktigt snyggt! Själv snodde jag bården från ett koftmönster i en bok, minns bara vagt vilken...
Före blockning såg det ut såhär:och efter såhär: Som vanligt är den inte felfri men jag är ganska så nöjd. Möjligen kommer jag så småningom färga den.

söndag 10 april 2011

Blommor i helgen!

I fredags fick jag tulpaner på arbetet. Jag hade dem i vatten på skrivbordet men sedan släpade jag runt dem i väskan i flera timmar och ändå belönar de mig med en sådan här prakt:Jag fick också en engelsk pelargon av maken och den är vit som en snödriva och underbart vacker:Dessutom har den knoppar så gör jag inte bort mig alldeles så blir det fler blommor allteftersom!

lördag 9 april 2011

Vårpromenad, extra lång!

Vi började hemma, i Johanneberg.
Så gick vi in på Chalmersområdet, uppför en vindlande trappa till Landala egnahem och sedan över på bron till Guldheden där vi hittade blommor:och myror:Sedan gick vi till Medicinarberget och ned genom Ängårdskolonin och tillbaka upp på berget igen där det fanns knoppande träd:Vi njöt av utsikt och fikade.
Naturhistoriska och Slottskogens vattentorn i horisonten:Så fick vi lust att gå till syster/dotter så vi gick ned från berget, förbi Sahlgrenska ned i Änggården, förbi Botaniska och genom gamla Änggården: Hela vägen ut till Kaverösmotet: och så en bit till. Stannade en stund, fick kaffe och kex och sedan GICK vi hem.
Förbi Axel Dahlströms torg, tvärs över Älvsborgsgatan, in i Slottsskogen. Förbi Annedal, förbi Lilla Samskolan och dess fantastiska träd-skulptur:Förbi fjäderborgen, genom Landala, genom Chalmersområdet:(Skeppsrännan är himla hög!) och hem.
Ojojoj!Vi gick halv ett och var hemma sex! Mellan 2 och 2,5 mil har vi nog gått idag och nu blir det soffan resten av kvällen. Och det vore väl själva sjutton om jag inte sover som en stock inatt?!

FO, Comfort slippers

Japp, de blev klara i natt:Liiite svårt med nattsömnen just nu, men då är det skönt att kunna sticka några varv.
Tänkte lite på dotterns fina kisse, lite försiktig i sin nya miljö men så fantastiskt smeksam; buffar med huvudet, spinner och låter sig klias och klappas.Särskilt av dottern, som får sig lite kärleksfull tvättning tillbaka!
Idag är det kanske stora vårpromenad-dagen; sonen och jag har tagit sådana de senaste fem åren (utom faktiskt förra året.) I alla fall är vädret perfekt och vi kan inte åka iväg till stugan eftersom bilen är på verkstad.

Dessutom bör vi väl röja vidare med siktet inställt på vårt nya vackra liv där det finns en plats för var sak och var sak är på sin plats!

One touch, inte lägga saker här och där "så länge"!

fredag 8 april 2011

Ni finns i mina drömmar!

I natt drömde jag om er, kära bloggvänner!
Jag var på någon form av stickläger och "alla var där!" Vi bodde på någon form av sportarena och Rosenvante hade med en jättefin filt med nuppar och Emelie stickade på sin sjal. Många andra var med men med lite otydligare ansikten... :-)

Jag har idag hälsat på dottern och hennes katt! En underbart mysig cornish rex-fröken som dock var lite svår att fånga på bild...För övrigt stickar jag så långsamt vidare...
Bilen är trasig och jobbet tar fortfarande för mycket tid...
Tror nog att jag har ett helt par comfort slippers att visa upp...mañana!

söndag 3 april 2011

Åter till stan

Tyvärr blir det inte mycket bilder, tog tre men sedan visade det sig att jag borde laddat batteriet. :-(
Här är i alla fall den första, snödroppar vid stora stenen:Igår var det var en underbar, lite dimmig eftermiddag och när sonen och jag promenerade vid sjön såg vi dimman som en vägg därute krypa mot land. En flock gäss hördes men det tog en stund innan de blev synliga i dimkanten.
Min första comfort slipper är klar, så är det när man sitter i stugan och inte distraheras av datorer och TV. Såhär söt är den:och det är rolig stickning, välskriven beskrivning men den är på engelska. Men ni som tvekar; det är inte så krångligt och det finns många att fråga! Ovanstående bild är en sådan där inte precis ljugig bild men den är tagen från den mest smickrande änden; tån blev faktiskt ganska kass. (Det syns inte riktigt HUR illa det blev på den här bilden , men jag planerar att sticka ett par till och använda dessa i mina rosa fake-foppa...) Man ska sy ihop maskor och jag FATTAR fuller väl hur det ska vara, jag bara kan inte göra det! Precis som tulipanaros, lätta att säga men svårt att få till!

lördag 2 april 2011

Disig vårmorgon

Det hade gärna fått vara varmare och klarare och soligare, men hej, vem är jag att klaga? Vi ska åka till stugan och det känns som ÅR sedan vi var där sist och det ska bli härligt.
Min manos sjal var fantastisk att ha på, den låg kvar på axlarna och svängde dekorativt med flikarna och mina stickande arbetskamrater oh-ade och ah-ade i lagom utsträckning! :-)
Nu är jag fångad av mitt första deltagande i en KAL; Comfort Slippers for Japan!
Jag har hunnit såhär långt:
Det är ett (hittills!) välskrivet mönster och det är en finurlig och skojig modell. Väldigt trevlig stickning!

Goda tankar till er alla!

fredag 1 april 2011

Efterlysning!

Hos VEM är det jag sett beskrivningar på hund- och katt-kläder?
Hittar inte tillbaka!
Och nu kommer det snart i min närhet finns två små katter som kommer behöva sköna värmande tröjor då de inte har så väldigt tjock päls i sig själva...har jag hört! :-)