torsdag 30 september 2010

Mysteriestickningen, andra rutan!

Hade tänkt vänta med nästa del till på lördag men inser att fredagen och helgen kan bli hektisk för mig så jag släpper ifrån mig del 2 redan nu. De som vill vara med och sticka men inte hunnit börja än hinner lätt ikapp för varje ruta går fort!

Var var vi nu?
Jo, en ruta är klar. Den har en ensam maska i ena hörnet och en fin fläta av kantmaskor längs två sidor. Nu ska vi använda dem för att plocka upp nya maskor till nästa ruta.

Håll rutan med rätsidan upp, som på bilden. Tag en ögla av den nya tråden och drag igenom den första kantmaskan, orange i hörnet som min tumme pekar mot.För att få färre trådar att fästa lägger jag sedan garnet dubbelt och drar igenom båda när jag plockar upp nästa maska, sådär en fem, sex maskor framåt.
Om man har räknat rätt och gjort kantmaskor bra så finns där precis så många maskor som man hade fram till mittmaskan!
(Ska man göra ett "platt" arbete nu lägger man upp resterande maskor på samma sätt som man gjorde från början och stickar en ruta till bredvid.)
MEN:
Mysteriestickningen blir nu lite mystisk för nu plockar man upp den lämnade - i mitt fall rosa!- mittmaskan, drar åt tråden och fäster den medan man plockar upp lika många maskor som längs andra kanten.Här syns rosa mittmaskan som nr 7 från vänster räknat.
(Enklast är att låta tråden gå med så man får dubbelt några maskor, snyggast blir det om man snurrar "rosa" änden kring nya tråden, ett varv mellan varje ny maska!)
Nu borde det finnas lika många maskor på stickan som lades upp till första rutan; sticka första varvet som är avigsida med rätstickning.
Nästa varv inleds med kantmaska och så samma gamla ihoptagning på mitten. Och sedan är det som förra gången; keep on knitting, helt enkelt! :-)

I mitt fall blev resultatet såhär:Någon som är redo att gissa?

Nu ska jag snart lägga mig! Tror på en angenäm arbetsdag imorgon och med handen på hjärtat, det är det egentligen allihop och jag är en bortskämd usling som gnäller...
Sov gott önskar jag er som ska och kan sova!
Trevlig natt till er andra!

Mysteriestickning

Hm. Omfattningen av min lilla mysteriestickning är inte stor; totalt 12 rutor blir något användbart...

Jag är glad att några valt att sticka med, men alla är välkomna att gissa!

Jag gick förbi Deisys design idag på väg till saltkvarnen (=jobbet just nu!) och bestämde vinsten; det blir en sådandär übersöt påse med Järbo mini. (Bilden är lånad från Norrslöjd!)
Den som vinner får välja ull eller akryl; av ullen kan man fortsätta göra dominiorutor eller kanske näverstickning eller regnbågsmuddar eller något annat man känner för och är vinnaren en amigurumitillverkare så kanske akryl lockar mer?

Så, dags att mala vidare...

onsdag 29 september 2010

Mysteriestickning?!

Vill du sticka lite dominostickning, med restgarn, och delta i en tävling med ett pyttelitet pris så är detta bloggen för DIG! :-)

Jag håller på med en sak som går att använda, jag gör den i dominostickning och jag kommer att visa, steg för steg här på bloggen. Den som först gissar rätt vad det ska bli vinner äran och ett nystan mini Järbo...eller något sådant. Priset är ännu ej utsett och heller ej inköpt.

Okej, om du vill vara med och faktiskt sticka så behöver du något garn i stil med Fabel. Eller annan grovlek men inte för luddigt eller glittrigt, tror jag. Jag börjar med en dominoruta med sidan ca 9 cm. Undersök hur många maskor som behövs i ditt garn för att göra 9 cm, lägg upp dubbelt så många PLUS en maska till, det måste vara ojämnt antal maskor.

Bäst blir det om man lägger upp så där så att man gör en löpögla som man sätter på vänstra stickan. Sedan stickar man en maska i löpöglan, lyfter den till vänsterstickan och upprepar proceduren genom att sticka en maska i den man just skapade.

Lite tröttsam metod men när det är gjort stickar man första varvet med räta maskor. (Avigsidan!)

På rätsidan börjar man med att lägga tråden som om man skulle sticka en avig maska men man gör inte det utan bara lyfter maskan; då får man så småningom en snygg kant som blir användbar i nästa steg! sedan stickar man fram till maskan före mittersta maskan . Den lyfter man, stickar ihop mittersta med nästa och drar sedan den lyfta över de två ihopstickade.

Nästa varv är på avigan och stickas med räta maskor, ingen ihoptagning men väl en tjusig kantmaska i början.
På nästa varv (gör man först en kantmaska!) och sedan ihoptagning av de tre mittersta maskorna. Efter några varv ser det ut som ovan eller om man vill som nedan
Börja varje varv med att lyfta avigt och ta ihop så tre-blir-en på mitten varje varv på rätsidan. Då blir det såhär:När det blir tre maskor kvar vid ihoptagningen bryr jag mig inte om att sticka ett mellan varv, jag tar ihop de tre sista till en på avigside-varvet OCH LÄMNAR SISTA MASKAN som en ögla.

Det går inte att gissa nu vad detta ska bli, förstås, men kanske redan efter nästa ruta...när nu den kommer?

Idag var det kallt, tog min nya lila jacka till jobbet och min Echo Flowers passar som en dröm till. Men sedan började yra om min dragspelsbasker som säkert också passar bra fast kanske inte samtidigt som sjalen... man får alltså antingen frysa om huvud eller hals om man vill vara fin i kanten. Eller kanske sticka något nytt som matchar till både sjalen och baskern?!

Köpte mig en lampa häromsistens på IKEA. Jag är precis tokig i allt som har med solenergi att göra så den var ett ABSOLUT must-have-item! Titta! Ingen sladd! (Och lite laddar den kanske upp sig själv fast förstås inte så vidare värsta mycket.)Men det fina var att jag kunde känna att det fanns lite av en välgärning att konsumera just denna gång för när jag köpte min så skänkte UNICEF samtidigt en likadan lampa till något barn i Pakistan!

söndag 26 september 2010

Kartan eller verkligheten?

Verkligheten, förstås!
Och den är att av någon anledning arbetar jag mer denna höst och ska jag inte jämt springa lite efter mig själv måste jag inse det och inte irritera mig hela tiden! Dock ska jag hålla ögonen på det; det får inte permanentas för alla vet att om något ska bli gjort så ska det ges åt någon som har mycket att göra för den håller högt tempo. Så nu gäller det att se avspänd ut och så skyffla på för fulla muggar...

Vi har i alla fall varit i stugan, först sonen och jag och sedan anslöt sig maken! På hemvägen inträffade det som inte få inträffa; jag blev utan garn! Gah!

Men, saker och ting i tur och ordning nu!
I fredags blev gladsockorna klara!
Två färger Fabel, 4 varv av vardera färgen, stickade från tån, hälen i korta varv. Stckor 2,5 och 62 g garn gick åt.
Galet drygt garn, det där!
Av resterna håller jag på med något som jag inte visar, tror att jag kommer inbjuda till en mysteriestickning-tävling-kombo om ett par dagar!

På lördagen var sonen och jag på Erikshjälpen i Skene. Vi har våra spår därinne; han går till elektroniken, böckerna, vinylskivorna och böckerna, jag drar förbi korgarna, handarbetshörnan och kläderna.
Det brukar vara han som hittar mest och denna gång gjorde han ett hushållsfynd; en chokladsmältargrej för 45 kr. Perfekt för smält choklad och frukt vilket vi åt på lördagens kväll.
Men jag shoppade loss ordentligt;
150 g rött ullgarn från Schweiz, 100% reines Kammgarn för 36 kr.
500 g Piccadilly från Beehive. 90% ull, 10% syntet i avsevärt intressantare färg än bilden visar för 118 kr.Många meter söta tyger (helt nya!) för 55 kr. (Det blir nog typ dukar av dem!)
Nu är det snart vardag igen, ska se om jag hinner titta in till er alla ikväll mellan tvättarna, jag saknar er...

måndag 20 september 2010

Pillade räkor och kardrullar

Det finns dem som rensar en, högst två räkor och sedan girigt äter dem, rätt upp och ned. En sådan är jag. Sedan finns det dem som tålmodigt och förnöjsamt mumsar på vitt bröd och bygger ett fint litet räkberg på tallrikskanten och avslutar kvällen med en enda härlig njutmacka med alla räkorna på en gång.

Så som den tålmodige räkrensaren har jag producerat kardrullar av Liljas ull, den ena efter den andra. Och så har jag proppat ned dem i en liten fin emaljhink som jag snodde på förrförra jobbet.Och nu njuter jag...

Höstrusk, hörböcker och julklappar...

Jag stickar inga julklappar.
Det vill säga, jag gjorde en Baronesse beret till mamma i julas men det var verkligen undantaget som bekräftar regeln!
Jag tror nämligen inte att folk vill ha det jag gör, vilket är ren dumhet; vet flera stycken som inte stickar själva och som med längtan och vördnad talar om sockor de fått i sin barndom...
Hursomhelst, jag strävar på med min FO-plan och har gjort några små avsteg (glad-sockorna och lite ullspinning!) men har egentligen en "hidden agenda" och har fler UFOn som jag ska få förunderlig kraft att ta itu med när första vågen är avklarad!
Nu vill jag emellertid varna för några ruskigt bra hörböcker som liksom inte går ur kroppen och som inte gjorde mig glad. Mycket skickligt skrivna av John Ajvide Lindqvist. En kollega rekommenderade och dottern stämde in och jag har lyssnat på Hanteringen av odöda (riktigt ruskig, får mig att titta mig om efter zombies!) Lilla stjärna (otäck på ett annat sätt!) samt Låt den rätte komma in (sorglig och tung, den med...)

söndag 19 september 2010

Prioriteringar och förkylning

Ha!
Hur bar jag mig åt förra hösten? Då lyckades jag arbeta, sticka, vara familjemedlem OCH blogga!
(Med blogga menar jag både skriva i min egen och läsa andras och kommentera.)
Nu verkar det som det varit nedskärningar på tiden för nu hinner jag jobba. Ja, jag slafsar väl ihop middag ibland och sitter vid TVn en stund på kvällen men blogga på riktigt står tillbaka för stickning och ändå kommer jag ingenstans att tala om.

Nåväl, denna helg har i alla fall sonen och jag varit i stugan och försökt kurera mig från förkylning men vi kunde inte motstå en dunderutflykt idag och vi har finfina bilder i kameran...men vi är liiite osäkra på var den är. I värsta fall klonkar den omkring i tvättmaskinen just nu. I annat fall kommer bilder till detta inlägg lite senare. (Den låg i bilen!)

Utflykten då?
Jo, utanför Borås ligger Dalsjöfors och utanför Dalsjöfors ligger Äspered vid Tolkens strand och i Tolken ligger det en ö med EN SLOTTSRUIN på! Man åker till Sundholmen och där kan man låna en roddbåt och ro sig över till ön. Först sa jag till sonen att jag inte vågade mig på att ro men när han såg besviken ut vaknade bohuslänningen i mig till och jag rodde oss ut. Lite slingrigt men dock, vi kom fram! Här en bild på mig i ro-tagen. Jag är ju lite blyg så jag tog bilden som jag tror att sonen inte menade att på mig utan mer på bakgrunden, slottet:Superhäftigt för en ruinromantiker, det där slottet! Från 1500-talet är det känt och brann sista gången på 1700-talet. Källarsalar med valvtak och rätt höga väggar kvar...hoppas kameran kommer fram snart! :-) (Den har ju varit borta förr, men kommit fram!) (Så även denna gång...)

Gladsockorna blir fina fast det går långsamt och vad övrigt är på stickfronten...intet nytt... suck!
Men jag HAR röstat och bortsett från en liten tvätt tänker jag försöka tillfriskna från en liten förkylning med valvaka och stickning eller spinning ikväll!

måndag 13 september 2010

Ordning på garn men tågtrassel

Min mor hade egentligen hoppats på en sväng till Coop forum, men eftersom jag kom utan bil hade hon en plan B; på bordet låg lin och cottolin i juliga färger och bara ville bli till en varpfläta.Jag blir lika förvånad varje gång jag ur ett dimmigt förflutet lyckas skaka fram kunskaperna och det blir nog inte bästa varpen (övar för lite!) men nu sitter den på plats på garnbommen. Det där är det jag gillar bäst med vävning; ordning och reda! Parallella trådar som var och en går genom ett solv och ett rör och när allt är klart vet alla trådar sin plats och drar sitt strå till stacken eller sin fiber till väven! (Jag tycker att det är lite trist att väva....)

Tåg resan till mamma gick bra, men Falkenberg har byggt en tågstation utanför centrum vilket fungerar bra för mig, 8 gånger avv 10. Denna helg var det den nionde och tionde...
På väg till mamma fick jag vänta 40 minuter på den ödsligt belägna stationen. Där finns inte ens en kaffeautomat. Mitt enda sällskap var denna pingvin.Nä, det är inte bloggers fel, bilden är rättvänd.Vet inte om konstnären velat påminna om att pingvinerna finns på Sydpolen, kanske? Sedan kom bussen och efter 10 minuters bussresa in till den gamla tågstationen som nu är buss-station vidtog 20 minuters väntan. Det hade varit trevligare att vänta 60 minuter här för då kunde jag gått en sväng på stan eller suttit inne i korvmojen och druckit kaffe och ätit delicatoboll! :-)
Nåväl, det var värre på hemresan får då skulle det inte blivit någon väntan alls...
Så eftersom buss nr 1 var försenad missade jag buss nr 2 och fick, efter en Indiana Jones-lik satsning på en taxi, se mitt tåg lämna obygdsstationen... precis när jag klev ur bullen. Nästa tåg kom endast 19 minuter senare så maken försökte skaffa mig en biljett till det, men avgången var fullbokad...
Dessutom var det ett x2000 men min biljett gällde Öresundståget fast det var förstås SJ som sålt biljetten! Den snälle konduktören lät mig följa med trots allt, så jag satt i Bistron hela vägen hem.
Tur att jag hade gladsockorna med!Två praktiska tips:
1) Vid magic loop med EN färg går det bra attt använda ett nystan ur båda ändar. Med två färger måste båda nystas om man inte ska få krupp på trassel!
2) Om jag ska lägga upp 30 maskor och undrar hur lång den "korta" änden ska vara så vevar jag den 10 gånger runt båda stickorna och så tar jag en tre gånger så lång tråd innan jag gör löpöglan.
Trevlig måndag!

lördag 11 september 2010

Är detta fusk?

Så, det gäller ju att smida medans järnet är varmt och efterfrågan finns så kanske, kanske jag avviker från mina stolta principer och stickar på dotterns andra par Fabelsockor. De ska bli randade i dessa färger och blir nog de gladaste gladsockor jag stickat!Jag tycker om hösten så det är inte det, men jag känner mig lite avslagen hela tiden, kanske jag behöver lyxa lite med glad-garn? Eller ska jag sträva på med dotterns halsduk? Eller knytsjalen?

Ett annat projekt som jag inte kunde motstå att få en liten försmak av var min röda merinosjal av hemspunnet garn. Jag har spunnit ganska tunt och tänkte från början tvinna ihop till tvåtrådigt. Sedan tänkte jag att kanske jag skulle ha det entrådigt...Hm. I en sjal? så jag tog en liten stump som blev lite mindre lyckad och provstickade startdiagrammet på Echo Flowers shawl för att se hur det blir och det blir finare än vad kameran visar. Den ljuger, den busen! Kanske denna sjal, kanske någon annan men entrådigt får det bli. SEDAN!
Idag är det dags att åka till mamma. Eftersom bilen står och dammar i garaget i väntan på verkstaden så blir det tåg. Lite trevligt för det innebär mycket sticktid, lite trist för mamma behöver köras till olika skojiga saker; Coop forum och stranden, brukar det bli.
Nåväl, nu får jag försöka vara dubbelt så trevlig. Kanske är hon redo för en ny varp till vävstolen?
Ha en trevlig helg, var lite lediga om det går!

fredag 10 september 2010

Garninköp!

Dottern blev så glad i sina Fabelsocker att hon har bett om ett par till att ha när de gröna är i tvätten och har man råkat göra succé med något man stickat så suger bekräftelsenerven efter mera...mot garnaffären!
Dessutom håller jag på med en annan sak på listan, dotterns halsduk i Drops Delight. Jag var lite tveksam till färgkominationen, för nära varandra, men det blir ljuvligt, dimmigt och soft. Dock verkar det som att garnet är betydligt odrygare i mina händer än i någon annans.
Har kommit en bit på väg och har använt ungefär en fjärdedel av det garn jag har och om jag då mäter lite blir det en ledsam liten shorty till halsduk...mot garnaffären!
Dessutom behöver jag tröstas för bilen är trasig och det blir nog dyrt!

tisdag 7 september 2010

En till klar!

Japp, nu kan jag bocka av en till från listan:Dottern vill ha stora sockor och hon frös om fötterna ikväll och högg dem direkt de kom av stickorna. Alltså är inte trådarna fästa än... (Fabel, färg 151, stickor 2,5, magic loopade. Stora sockor med 64 maskor. Det gick åt ungefär 70 gram.)
Nu ska jag spinna lite ikväll, röda merinon är SÅ härlig att spinna! Bra för egot för det går så lätt och blir så tunn och fin tråd utan att jag anstränger mig!

söndag 5 september 2010

Award!


Jag har fått en Award! Jag har fått den både ifrån Veronica och från Maria! Massor av tack, båda två! För ett år sedan tyckte jag det var lite oklart om NÅGON utom min make skulle komma att läsa och så går man och får Awards!

Sju saker om mig själv:
1) Jag älskar att flyga! Speciellt att lyfta, när farten bara ökar och ökar och så plötsligt suger uppåtkrafterna tag i vingarna och så poooof, flyger man! Wow!

2) När jag lyssnar på Tove Janssons böcker om Mumindalen så känner jag igen mig i den ena eller andra figuren; ibland är det Filifjonkan, ibland är det någon Hemul, då och då är det det lilla djuret Sniff och rätt ofta är det Snusmumriken. Sedan är det förstås Stinky, också, jag är lite lik honom också, ibland...

3) Jag älskar äpplen men på grund av björkpollenallergi (!) tål jag inte äpplen. Min son säger att ett tidigt barndomsminne är hur jag sitter och knäpper med tungan i gommen, troligen drabbad av gomklåda efter att obehärskat ätit det jag inte tål.

4) Jag törs nästan inte säga detta men då och då är jag en gräslig ordpolis. Särskilt framför TVn. Ganska tolerant mot mig själv dock! :-)

5) Är sedan 16 år gift med samme man, tror att det är lika delar tur, skicklighet och vilja som gör att det fungera, utöver den alldeles ursprungliga kärleken, då!

6) Tycker om att baka och laga efterrätter, gör båda sakerna alldeles för sällan!

7) Drömmer om ett enkelt liv med få (men väsentliga!) ägodelar och mycket tid till väsentliga saker som att gå i skogen, spinna, sticka och bara vara.

När det gäller att skicka Awarden vidare så får det bli till 7 av de nyaste bloggarna i min lista. Dessa dök upp i samband med mitt lotteri på ettårsdagen:

Mönsterlöst
Sannes småsaker
Smycka
Anna
Blue whiskey
Saras pyssel och
Bizen

Söndagskväll, igen

Det blev en skön och innehållsrik helg.
Direkt på eftermiddagen igår åkte vi ut med den dubbla ambitionen att hitta ett kantarellställe och kantareller. Det gick sådär men även om vi inte hittade ett nytt fantastiskt ställe hittade vi i alla fall nog med svamp till en kvällsmacka och fick en härlig skogspromenad över lingonröda tuvor.Det var så skönt i skogen, solskenet silade ned mellan träden och där luktade friskt och gott, rena hälsokuren för kropp och själ!Hemkomna åt vi en präktig korvgryta, att något så enkelt och billigt kan smaka så kungligt? En rest hemkörd köttsoppa drygades ut med potatis, broccoli och prinskorv och det var som värsta lyxmiddagen. På sitt sätt!
Sedan härvade jag 186 m sländspunnen röd merino och 145 m sländspunnen ull från fåret Lilja.
Idag har jag sågat mina pinnar. Såhär såg högen ut FÖRE......och såhär EFTER! Nej, jag skojar bara, det var samma bild. Rätt bild kommer HÄR: Haha, någon som ser någon skillnad? :-D
Sedan tog vi en härlig tur med båten över spegelblankt vatten.(Horisonten var dock, som normalt, horisontell!) Jag stickade en bit på dotterns sockor i Fabel, färg 151, och hittade lite till bär till Sommarfröjden och till sist, som tidigare utlovats; en bild på min Knit Pro sjalnål in action. Visst är den fin? Och dessutom sitter den väldigt bra!Nu doftar det om fiskgratängen, efter maten blir det lite jobb och sedan ska jag nog spinna lite grand. Tror jag!

lördag 4 september 2010

Vi drar till landet!

Maken och jag åker alldeles på egen hand till landet i eftermiddag! Visserligen verkar solen gå i moln lite grand men jag tänker att solen lyser nog lite extra över SOMMARlandet?! Och gör den inte det kan man i alla fall tända en brasa.
Med följer halsduk och sockor, inget annat! På landet finns liljesockorna, de är no,no! just nu men där finns också silkesscarfen och den är ok om jag gör några varv på! (Jag är SÅ sträng!)

Sedan har jag ett annat litet projekt; varje gång jag är på landet ska minst 10 grenar ur högen sågas upp till ved. Come rain, come shine; jag sågar vilket som!

Och stora barnen klarar sig själva, visst är det rätt smidigt?!

fredag 3 september 2010

Att äga eller inte äga...

Ibland är det riktigt bra att inte äga. Som när det krånglar med avlopp och sådant. Klockan 7.10 ringde jag till fastighetsskötaren, klockan 7.20 var han här och nu är alla mina bekymmer borta!
Han konstaterade att mitt utbrott med vaskrensaren hade gett resultat och sedan trollade han fram diskmaskinen ur sitt hål i väggen, svabbade upp det som gjorde att översvämningsskyddet utlöstes, satte tillbaka maskinen och körde den så vi skulle vara säkra på att allt var "all right"!
Trevlig helg önskade han också!

Jag smet tidigt från jobbet och har innan helgen ens brutit ut TVÄTTAT veckotvätten! Ha! Så nu är jag redo för lite fredagsmys och soffsoftning! Kanske kan sticka lite på någon av mina två mysprojekt? Halsduken eller sockorna! eller kanske lite på båda?
Trevlig fredagskväll önskar jag er alla!

torsdag 2 september 2010

Propp

Gissa vem som kommer på besök till oss imorgon?Eftersom det blev njutkväll igår så var jag kvar lite extra på jobbet idag. Men då tänkte jag att när jag kom hem skulle jag laga mat och sedan softa i soffan med...just det, en stickning. Maken är bortrest så det är barnen och jag.
Det gick bra alltsammans, jag passade på att ringa lilla mamma också och sedan skulle jag liksom avsluta mödorna med att starta diskmaskinen...när jag hör ett mystiskt blurpande från gästtoan.
Och när diskmaskinen gjort första skjöljningen började det minsann blurpa i köket också.
Och så rann det ut sköljvatten från diskmaskinen UPP i diskhon, gôtt äckligt, kan jag säga.
Och sedan liksom hakade diskmaskinen upp sig och eftersom jag varit med om en bränd diskmaskinspump förut så skruvade jag ur säkringen men då rann det ut vatten på golvet.
Så då ÖSTE jag vatten ur diskmskinen och svabbade golvet.
Därefter gav jag mig i fullt raseri på handfatet i gästtoan med stora sugklockan och då sa det liksom brummeliblurp och så rann det ut både här och där...åh, så galet bedrövligt.
Nu ska jag torka en sista gång på köksgolvet och sedan får det vara!
Gah!

onsdag 1 september 2010

Det kom ett brev...

Idag när jag kom hem från jobbet låg det ett kuvert på hallmattan. Inte en räkning och det var ändå till mig!
Så glad jag blev för en överraskning en alldeles vanlig onsdag! Tack Lilli! Det blev lite extra soligt hela resten av dagen och nu sitter jag här och ler och känner mig ompysslad!

I kuvertet med vackert skriven adress (själ skriver jag som en kråka och uppskattar när någon faktiskt kan skriva fint!) låg ett vackert kort med vänliga ord! Så fanns där en stickbeskrivning av den sort jag gillar bäst, den UTVECKLINGSBARA varianten. Man kan göra mönstret precis som det står eller enkelt ändra något eftersom det framgår av diagrammen vad man stickar! Och sist men inte minst ett handvävt bokmärke!Tusen tack, för det jag fick men också för omtanken!

Ojojoj, jag har kommit efter med bloggläsandet igen! Har ny arbetskamrat och det är väldigt trevligt men det tar lite tid och inte kan jag med att läsa bloggar på jobbet heller! :-D

Och ikväll har jag inte hunnit för barnen och jag tog den lilla grillen och åkte till Amundön och gjorde oss en grillkväll, kanske sommarens sista! Det var härligt, döda krabbor och levande fiskar och en underbar solnedgång! Här är barnen med mätta magar.Här sitter jag i den något oromantiska röran som lätt uppstår vid hastigt påkommen picknick! Visst är vår lilla grill gullig?
Till slut gick solen ned och det blev lite svalare och så var det dags att åka hem.
Inga bloggar lästa och inget av det hemburna jobbet blev gjort...men det finns väl kvar imorgon, antar jag?! :-)