lördag 31 oktober 2009

Lördagen den 31 oktober, festkväll...

...för dottern, stick- och TV-kväll för oss, i väntan på hämtsignal. Dvs, maken stickar inte.
Jag har stickat färdigt de grå sockorna och påbörjat ett par typ isländska i rött flamgarn. Det blir mina sista till sockutmaningen, känner att jag blir lite besatt av sockstickningen just nu och behöver dra ett streck!
Sockorna ÄR parvis lika stora fast det ser verkligen inte så ut. Ni vet hur det är; kameran ljuger ständigt och jämt! :-D

Lördagen den 31 oktober, sista gnället!

Får jag presentera; vår hornprydda hustyrann:
Eller är det bara en vanlig kanin, vanlig men ovanligt fin?
Eller the killer-rabbit från Spamalot?
Lite mer rättvist nu, jag kommer nu ut på blogger och allt annat jag vill. Maken kommer inte ut på jobbservern, men det beror på jobbservern!
(Bakom routern skymtar mina tyska sockor och man kan se hur routern blinkar blå..



Nu ska jag ha som defaultläge att denna router är installerad och klar, installationsCDn bortkastad och sladden återvunnen i sladdhimlen!

Idag ska dottern på fest så vi ska till Buttricks och shoppa lite grand. Och så var det ekonomin, nytt almanacksblad, veckohandling, mormors, morfars, morbror och mosters grav (det är en enda!), veckotvätten, mata fiskarna, vattna cissusen, häpp, häpp, häpp!

Lördagen den 31 oktober, Gah!

Vår nya router är en hustyrann; den låter oss besöka i stort sett alla sidor utom min blogg och makens arbetsplats! Det den inte förstår är att det finns ANDRA nät! Haha!

Lördagen den 31 oktober, efter tvättpåsen

Det blev tvätten OCH lite bakgrundsletande.
Tack, The Willow Fairy, för tipset!
Hittade en fin bakgrund, diskret och lite slingor, men när jag la in den blev den väldigt diskret, en liten krumelur längst ned till vänster och en grå fläck till höger! Tror den var avsedd för en bredare blogg...?
Hursomhelst hittade jag denna som jag gillar rätt bra, även om den inte är romantiskt blommig. Tror att färgskalan stämmer bättre med mina övriga val, men jag letar vidare, tycker den är lite mörk...
Nu trasslar routern så jag är inne på någon annans trådlösa, fy på mig, men jag ska greja med detta nu. Pust...

Lördagen den 31 oktober, före tuppen

I natt har det varit lite knepigt att andas (allergiastma) så nu sitter jag här i gryningen en vanlig lördag och funderar på om jag ska ta hand om tvättpåsen eller göra månadens räkningar. Någon tidning har inte kommit, det hade varit det trevligaste.
Hm,hm, räkningar eller tvätt? Tvätt eller räkningar?
Decisions, decision

fredag 30 oktober 2009

Fredagen den 30 oktober, sent

Efter fredagsmyset gav jag mig på att installera den nya routern och envis som jag är vill jag behålla vårt gamla namn. Routern var emellertid envisare och inte förrän jag hittat på nytt namn behagade installationen gå igenom! Bah!

Belönade mig själv med att avprova Dufvenkrooks nya glögg, Chili Choklad och hoppades på något eldigt. Det doftade banan och smakade sött utan något klös efter. Den får nog blandas upp med något mer, tex chili, eller choklad, för att komma till sin rätt!

Inget stickat alls idag men det är en ny dag i morgon. Alltid jobbigt att byta plats, tycker jag...

Någon som ser någon skillnad?

Vad tycks?
Ska jag behålla eller byta tillbaka? :-)

Fredagen den 30 oktober, morgon

Så, mot Göteborg i dag! Det ska bli skönt att bli familj igen men jag har det så bra här i stugan! Det lilla formatet, de få sakerna, temperaturskillnaden, mörkret, tystnaden, naturen...

I går förmiddag blev Baroness beret klar! Jag blev väldigt nöjd och tycker att den är väldigt vacker och det var kul att sticka, men den blev gigantisk!
Det är det där med provlappar... :-(
Den hänger bak på huvudet som Darth Vaders hjälm. I slutet av beskrivningen står att man kan blocka den runt en tallrik, jag hade behövt en bricka. Från en restaurang!
Så jag beslöt mig raskt för att tova den lite grand, här står den på tork:
Hyfsat stor tallrik i men inte en pizzatallrik, iaf!
Av resterna stickade jag ett kastrullunderlägg eller en grytlapp. Stickar man med två färger blir det randigt på längden på framsidan och på tvären på baksidan, jag ska visa här någon gång. Det var ett mönster i någon av mammas tidningar på 70- eller 80-talet och min syster stickade hela tröjor i detta.
I somras stickade jag sittunderlag och ovanpå det röda ligger det ett sådant randigt...muggunderlägg.
Lite sockstickning hann jag med också!
Dessa stickar jag med gamla stålstickor... och då hamnar jag i ett läge där jag håller högerstickan illhårt med RINGFINGERN (!) vilket snabbt leder till att det gör ont i armen och axeln. Sådär gör jag ALDRIG med Knit Pro-stickorna. Så länge jag stickar med dem får jag inte ont någonstans! (Stickade toppen på baskern med Gjestals bamboo och det funkade också, de var vackert bruna och glansiga.)

Undrar om det finns någon annan användning får 1,5 kg stålstickor?

torsdag 29 oktober 2009

Torsdagen den 29 oktober, vid frukostbrasan

TRE svar fick jag på gårdagens nödsignal om ssk (som INTE är Södetälje SportKlubb!) Ett svar som hjälper i framtiden; länkar till bra ställen, en precis beskrivning av slip slip knit, och en förklaring som ringer en klocka i gamla stick-kunskaper, gamla goda öhpt! Strax är jag på baskern igen! Det går fort och är roligt!
Här en bild på min första ssk! (Ja, ja, skärpan ligger snarare på musplattan, men det går att se maskan också!)
Engelska sticktermer känns (tycker jag efter att jag lärt mig tre!) lite mer knutna till själva handlingen, som en ramsa man kan säga medans man stickar. "Slip... slip... knit...DONE"-typ. Om man jämför med öhpt som mest låter som en harkling? Påminner mig om min kära snötorpsstickning; ta hank, lägga hank, sticka hank och maska!

I går, på eftermiddagen, gick sonen och jag på promenad runt Hedegärdesjön i Skene.
Lite oansvarigt var det, för vi gav oss ut rätt sent och det var (med mina mått mätt!) becksvart innan vi kom ut ur skogen. Svårt att se plupparna som markerade vandringsleden (ett måste för folk utan lokalsinne!) Det var en fantastiskt fin slinga dock, varierad natur men med sjön i sikte nästan hela tiden. Jag har aldrig sett så många lärkträd på en gång heller, här en bild på ett knallgult sådant! Det gula kom inte riktigt med, it's in the eye of the beholder... :-)
Under promenaden löste jag dessutom mina funderingar på vanten; när ökningsvarven är över så kan jag bredda kantmöstret tillfälligt för att få kortare trådar på baksidan och sedan kan jag övergå till en smalare bård.
Och så kom jag på att jag kan göra ett tjusigt mönsterdiagram genom att använda tabellfunktion i Word! jag kommer troligen få krupp på kuppen, men det är det värt! Kanske... :-)
Såhär vackert gul är hjortronglöggen! Den är frisk och god men har tyvärr nog aldrig träffat på några hjortron, endast hjortronarom!
Nu ska jag sticka ssk-varvet på Baronessan och lyssna på Espressoberättelser, torrsimma med mitt datorprogram (har fått länk till förlängningen men det är inget jag gör via dongel!) och fundera på sista heldagen i stugan, i morgon efter lunch åker vi till Göteborg!

onsdag 28 oktober 2009

Onsdagen den 28 oktober, kvällen

Här sitter man nöjd och glad och stickar på sin basker och hör på hörbok med sonen. Ett glas hjortronglögg från Dufvenkrooks (den är godast av dem jag smakat, men det finns en ny i år som snart ska provas!) slank ned nyss och friden och trivseln var på topp

tills jag kom till "ssk" i beskrivningen. GAH! Tolkade det som slip stitch knitwise, dvs lyft en maska rät men det verkar skumt och blir konstigt i mönstret. Tror jag!


Någon som vill hjälpa mig? Har redan antastat Visa-Lisa och någon mer på Ravelry, men de hann logga ut innan jag fick iväg mailet!

Ondagen den 28 oktober, efter lunch

Nu har jag varit flitig i trädgården; har repat bort torra växter och lagt i komposten. Jag krattar inte löv och det är principiellt; näringen ska ned i marken. Lustigt nog sammanfaller denna underbara princip med vad latmasken säger! ;-)

Det är galet skoj att sticka på Baronesse beret... jag vet att jag inte skulle, men jag kunde inte hålla mig! Lätt är det också och yo kan också skrivas oy och det betyder inte AB på finska utan omslag, yarn over eller over yarn, antar jag. So far so good! Det är typ allt jag behövt ta in! Och det blir fint!

Onsdagen den 28 oktober

Nu har jag stickat resåren på Baronesse beret, den skulle vara en inch och eftersom jag nästan alltid (av iver!) stickar för korta resårer, överkompenserade jag lite.

Stickar inte mer nu, har beskrivningen på datorn och ingen skrivare. (Jag har bytt tillbaka till VGA-format. Det tog hur lång tid som helst att föra över bilderna i går med det mobila bredbandet!)

Labbegarnet är i gång igen; mina vita pansarsockor är härliga inuti rejäla gummistövlar och jag tror att labbesockorna blir bra de med. Något för någon i slitåldern!

Till slut, utmaningen!

Det rullar på, jag är nöjd med kanten och med hur blommorna syns. Tror att en skickligare stickare än jag skulle kunna få det riktigt fint. Och en koreograf behöver ju inte vara prima ballerina? Enbart danskunnig...eller? :-)
Tyvärr hade jag inte räknat färdigt med hur mycket plats kanten tar så egentligen går de nedre blommorna in i den...
Då kan jag välja mellan att
1) göra vanten 4 maskor bredare...njaeee
2) göra blommorna en maska smalare...hm.
3) byta kantbård efter stora blomman
4) skippa småblommorna och sticka en omgång stora blommor till
5) annat????

Här är mulet idag, och kallt. Vaknade av att en jättelastbil och en grävskopa gigantus stod och brummade utanför fönstret i min lantliga idyll; ett pyttelitet hål i asfalten skulle täppas till klockan 7 på morgonen. Hrumpf.

tisdag 27 oktober 2009

Tisdagen den 27 oktober, på kvällen

Nu har de åkt hem! Det var roligt att ha dem här; de fotade lite och sedan var vi i skoaffären och så grillade vi och sedan var det dags att åka hem! (Jodå, det går fint att grilla när det är kallt också, man får äta inne, bara!)
Om en stund går väl sonen och jag ned på ängen och tittar på stjärnor; storstadsbor som vi är blir vi förtjusta över svarta natten och alla stjärnor men kan se då.

Här kommer lite mer bilder från bygden. Sonen övertalade mig att lämna VGA-läget på kameran fast jag tror att bilderna tar längre tid att överföra. De blir de förstås lite skarpare. Åtminstone om fotografen skärper sig...:
Ack, denna sjö! Jag kan aldrig njuta färdigt av den!
I denna vackra backe låg för tvåhundra år sedan en hel by, man vet att det 1815 fanns 15 hus. 1880 fanns 10 kvar. Vid trädet skymtar man en skylt, där låg en av brunnarna och den runda stenläggningen/kanten syns tydligt ännu, men det är också nästan allt som finns kvar av alla mänsklig möda på denna plats!
Detta är troligen ruinen efter en backstuga. Här bodde en karl som försörjde sig på att rosta kaffe. Hela stugan är nog 2x2 m och då går det åt en bra bit i hörnet till en stabil spis/ugn. Och tänk vilken stank inne i stugan; kaffe under rostning luktar faktiskt inte alls gott! Vet man var i bilden man ska titta så ser man en rostig lucka i som suttit i skorstensmuren.
Här är en katt som hälsade på oss, välnärd men sällskapssjuk!
Mysko blommor/bär?!

Tisdagen den 27 oktober, efter morgonpasset

Jag gympar inte, utan har arbetat en sväng här i gryningen. Programmet som är en trialversion går ut i morgon så det gäller att smida medans järnet är varmt, om man så säger. Eller "Det gäller att klicka på medans länken är aktiv!" kanske är en mer modern variant på samma tema!

Nu tar jag lite paus i sockstickandet, var inte alls sugen på labbegarnet, men dessa sockor kommer iaf gå till insamlingen. (Det blir nog några fler, om jag känner mig själv rätt!)
På ena sockan anas en liten snodd; testade I-cord-stickning. Gick väldigt lätt och blev fint!

I går stickade jag några varv på koreografutmaningen, det gick bra men är ju förstås just precis det det ska vara, en utmaning!
Troligen kommer jag inte låtsas vara koreograf mer (ever!!!) men jag har lyft blicken och törs snegla på andra saker, som skira spetsar och engelska beskrivningar.

Baskerprojektet är lite tjuvstartat men jag ska ta reda på vad yo betyder (om man inte är hiphopare, förstås!). Men jag har fått vänliga tips om ställen att kika på för översättningar. Gissar att K2 inte har med Kilimanjaro att göra utan betyder "sticka två maskor". Värt att kolla upp, dock! :-)

I dag kommer dottern med kamrat hit till stugan och vips blir jag värdinnefånig; vad ska vi ha till lunch, undrar om de vill ha fika när de kommer? Just nu lutar jag åt drive-in på MacDonalds! :-)

måndag 26 oktober 2009

Måndagen den 26 oktober

Vi kanske slank in på Kinnagarn också...
Jag vill nog sticka en Baronesse beret...

Måndagen den 26 oktober

Kan man få för mycket inspiration?
Jag tror det; idag var vi på biblioteket i Kinna och jag kände att stickhyllan både lockade och inte lockade... så jag snek förbi och tittade på matböcker istället... Fast på varv nummer två blev jag iaf tvungen att låna "Stickning, en lustfylld konst" av Uuve Snidare igen. Här ett foto av ett foto av den tidigare omnämnda tulpantröjan...
Dessutom lånade jag en annan bok; min dotter rekomenderade Jigs & Reels av Joanne Harris men den fanns i Kinna enbart på svenska och då heter den I virvlande dans.
Sista meningarna på baksidestexten lyder Så låt er frestas. Det är ju, trots allt, bara frågan om dans. Tänk så saker sammanträffa ändå! :-)

I somras i takt med att sommarpotatisen skördades petade jag ner gamla skrumpna vinterpotatis och idag var det skördetid. Potasisarna jag lade ned var av olika färg, så ock skörden! Men det är tur att vi bara är två till middag, bilden ljuger lite beträffande storleken...
I övrigt har vi bara levt och promenerat, här kommer några höstbilder:
Bilden är lite oskarp men det var fantastiskt disigt, också!Stövelrengöring i bäcken.
To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower.
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.
(Blake, och inte vet jag, det borde kanske stått Droppen Dripp och droppen Drapp istället, för några sandkorn var det ju inte fråga om på denna bild. Möjligen i bäcken!)

Måndagen den 26 oktober

Sitter egentligen och arbetar och blir lite extra disciplinerad eftersom jag surfar mobilt = kan inte vara uppkopplad hela tiden och glutta på bloggar och annat.

BOARING!

Men nu tog jag minsann en liten paus! Har tittat lite på bloggar och är grymt sugen på att lösa korsord!
En bild av pansarsockorna "in action":

Min sock-kö:
Får se om det blir lite utmaningsstickning mellan Aloeverasocorna och Labbegarnet.
Så, nu ska jag sätta Mp3n på synkronisering, ut med Fyrmästarens dotter och in med Igelkottens elegans och sedan är det tillbaka i selen som gäller, streta och dra. (Gnäller jag, i mjukisbyxor framför brasan, inte alls synd om mig!)



Visst är de rara?

söndag 25 oktober 2009

Söndagen den 25 oktober, skumtimmen

Nu har jag beställt en resa till London för dottern och mig, så nu är frågan; vilka garnaffärer är ett MÅSTE? :-)
Vi åker i december.

Söndagen den 25 oktober, normaltidsdagen

Skönt med den där extra sovtimmen; man sover ut rejält och ändå är klockan bara halvnio när man vaknar!

Ingen sol igår, ingen sol idag! För mig innebär det bara enormt förlängd mystid vid brasan och sockstickning;
Hm, denna virknål i ...? ickeplast (!) köpte jag i somras i en liten antik&loppis belägen mellan Årjäng och Åmotfors. Sonen älskar sådana affärer och visst kan man göra små fynd, bland annat i stick-och-virk avdelningen.
Mitt lilla skrin för sax och sådant är också loppisköp, Björketorp. Turistgrej, tror jag men gillar det ändå!
Kanske kan man åka på liten regnutflykt till någon loppis idag innan maken återvänder till Göteborg?

fredag 23 oktober 2009

Fredagen den 23 oktober, senare

Känner lugnet och helgfriden infinna sig...
En brötig vecka är över...
Nu vet jag var alla mina stickor är, MP3n är fulladdad med med nya hörböcker och en lugnare vecka väntar!
Så här blir kanske vädret?!
Allt gott till alla, sov gott! Må solen lysa och värma oss i morgon!

Fredagen den 23 oktober, efter arbetet

... går jag ut från arbetet.
Går ett kvarter.
Går över gatan.
Fumlar i väskan efter brevet jag skall lägga på.
Vänder mig om, vet inte varför, och tittar BAKÅT, tillbaka över gatan.
Där ligger en matlåda.
Gulaschlådan?
Sist jag såg den var den i en brandgul Stadiumpåse i min vita tygpåse.
Hm...
Går över gatan, studerar matlådan noga. Lite kladdig inuti, ser jag.
Glider med blicken, åt vänster, ingenting där, åt höger, in bakom elskåpet...
och där ligger den!
Min sock! Mina stickor! Mina ändpluppar!
Garnet är av, en sticka ur men inte ens en enda maska har löpt! Den har legat ute sedan i tisdags men känns inte ens smutsig!
Bra avslutning på denna arbetsvecka!
Cecilia glad igen! :-)

Fredagen den 23 oktober, fikapaus

Nä, påsen var inte på plats i torsdags och inte heller idag...

Mest retar det mig att mina Symfonie Wood nr 3 är väck och näst mest att den nästan färdiga sockan i Aloevera till sockutmaningen är väck.
OM det är någon som snott påsen (!) så hoppas jag att personen i fråga stickar färdigt sockorna. (Fast egentligen hoppas jag att personen öppnar den lindrigt rena matburken och får känna hur gammal gulasch luktar! Moahaha!!!=ondskefullt skratt!)

Nu ska jag inte mer bekymra mig om bortkomna saker, lite till arbete idag och sedan blir det Örby nästa vecka! Sonen har höstlov och jag är lite halvledig också. Tar med datorn och ska göra en del saker men så mycket trevligare att göra det i brasans sken! Nära till Kinnagarn är det också! Och utmaningsstickningen och sockstickning ska med!
Denna försommarbild är från naturstigen vid Hyssna kvarn; absolut värt ett besök i kvarncaféet och sedan en promenad längs vattendraget (vars namn jag glömt...)

onsdag 21 oktober 2009

Two out of three ain´t bad (ain't bad!) ;-)




Onsdagen den 21 oktober, kvällstankar

Efter att ha vispat ihop samtliga ingredienser till tre (3!) "Johans goda sockerkaka" som sonen ska bjuda orkestern på imorgon UTOM mjölk, hällt upp smeten i formarna, upptäckt misstaget, osv sitter jag nu och filosoferar lite om i morgon. I kväll ska jag inte göra något, knappt borsta tänderna och DEFINITIVT inte sticka på hamsterb...jag menar vanten! (Nu luktar det bränt smör från ugnen!)
Så imorgon då?
Nu gäller det att visualisera!

Morgonens tidiga möte går bra, när jag svänger in i arbetsrummet hänger min påse där, det finns jättegoda kakor på Brogyllen att bjuda orkestern på och

Onsdagen den 21 oktober

Ömsom vin, ömsom vatten!
Vad pågår i mitt liv? Varför letar jag hela tiden efter något? Stickor, biljetter, mobilen, glasögonen och nu; hela påsen med lunchlådan, Aloeverasockstickning och värst av allt stickorna som satt (sitter!) i själva stickningen!
Alla på arbetet visar sympatiskt intresse men ingen levererar! :´-)

Onsdagen den 21 oktober

Superkortrapport:
Jag är SÅ helnöjd (om man kan vara det?)! Har stickat hela vanttoppen med ökningar och mönster och det finns bara en liten fadäs som jag inte tänker berätta om och nu är det raka röret (så att säga!) ned mot tummen!
Det blir inte någon bild för kameran visar bara ännu ett hamsterbo men jag lovar, detta är bättre!

Hoppas på en härlig höstdag för oss alla!

tisdag 20 oktober 2009

Tisdagen den 20 oktober

Nu puttrar till slut potatisen och när maten sedan väl är äten så är det dags; jag glömde sockstickning på jobbet och det är förstås ett TECKEN:
"Sluttramsat nu! Börja sticka på vanten! På riktigt! Fokusera! Just do it!"

måndag 19 oktober 2009

Måndagen den 19 oktober

Liiite trött på kantarellpannan som jag hade som profilbild...bytte ut den mot en liten handarbetskorg. Dottern säger att hon har en bra bild på mig, men är den suddig och skum nog? undrar jag. Man vill ju vara lite hemlighetsfull och Mata Hari-aktig.
Fast, som sagt, om någon såg en rufsig dam i rödrutig morgonrock på station i morse så var det jag. Troligtvis jag, iaf!

Måndagen den 19 oktober

Det var lite mer ansträngande att arbeta idag än jag hade väntat. Iofs började dagen lite abrupt: Maken inte fick tag på någon taxi när han skulle iväg med 6-tåget mot Stockholm så jag tumlade ur sängen, fick på morgonrock och skor och körde honom till stationen före frukost.

Nu sitter jag emellertid och stickar lite bekvämt i soffan. Stickar på sockutmaningssocka nr 1. Jag gör häl med korta varv för jag tycker den är smidig men ibland tycker jag den blir lite snipig så idag har jag lagt till tre varv mellan de korta varven och upp-plockningsvarven.
Tror det blev bra. Eventuellt blir det tre varv för mycket på ovansidan? Jag ska prova i större storlek nästa gång så att jag kan prova!

Koreografutmaningen vilar lite men jag har fattat några viktiga beslut varav det viktigaste är var varvet börjar, det löser ett bekymmer för mig. Näst viktigast är nog att jag gör vanten en aning trubbigare. Ska börja sticka på den slutliga vantprototypen så snart jag känner mig pigg och alert!

söndag 18 oktober 2009

Söndagen den 18 oktober, senare

Jonnston-grabbarna var söta i kilt och allt och sålde en del vackra och en del ...annorlunda grejor, men inga beskrivningar och inget garn!
Tillbaka till plan A, kanske? Eller lägga broschyren på ett bra ställe och glömma bort den igen.

Nu har jag emellertid trasslat till det för mig och råkat göra mig till följare av...MIN EGEN BLOGG!

Dottern får hjälpa mig!

Söndagen den 18 oktober, den vilda jakten på biljetten

Trodde egentligen att jag skulle dimpa ned i sticksoffan...men drogs med i en jakt på bortkomna biljetter...samtidigt som jag tittar på morotshelgsbloggar!
Skojigt att titta!
Men hursomhelst; mitt i letandet hittade jag en maltwhiskybroschyr sedan vi var i Skottland 2006. Jag är inte särskilt intresserad av whisky men sparade broschyren för att det var reklam för Johnstons cashmere visitor centre med en blid på en tröja som jag genast blev illförtjust i.
På den tiden var jag
1) inte särskilt van med stickor
2)inte medveten om min oförmåga att slutföra stora projekt
3)lätt övermodig och planerade att "räkna maskor". (Bilden är 84mm bred och 132 mm hög!)

Nu är jag
1) vanare
2)inne på möjligheten att sticka en väst
3) nymodigt övermodig...
...men kanske jag kan leta mig fram på www.johnstonscashmere.com och pröva övermodet på den första ickesvenskspråkiga beskrivning jag mött? Om de har mönster?

Tänk att det finns inspiration och utmaningar ÖVERALLT!
Men VAR tusan finns biljetterna i sitt käcka kuvert?

Söndagen den 18 oktober

Jag lär inte arbeta alls med koreografi denna morotshelg. Igår var det ljuvlig lantdag!
Idag är det städa, tvätta, handla vinterkläder som är dagens program för maken och mig.
Men jag har ju redan en morot! :-)
Hursomhelst, i kväll är jag färdig (!) och då ska jag titta på vad alla gjort och njuta mig genom Bloglines!
Bra dansdag önskar jag er alla!

lördag 17 oktober 2009

Lördagen den 17 oktober, en dag på landet

Ah! En solig dag och vi ska till stugan!

Jag stickade i bilen på vägen dit men glömde plötsligt bort hur jag skulle göra hälen! Efter lite trixande blev det i alla fall en häl, helt OK!
Framme vid stugan kunde vi konstatera att olivträdet överlevt, även om en del toppar var lite torra/förfrusna:
Sedan tände vi en brasa
och gick en promenad medans huset värmdes upp. Här är maken nere vid sjön:
Sedan åkte vi och handlade, garn och mat i princip.
Jag köpte detta och ordnade mitt egna lilla garn-och choklad-paket. Det blev inget Regia av någon anledning men istället ett med lite bambu, två nystan brunt Fabel och så ett tyskt garn som jag tidigare använt. Smidigt mjukt och starkt. Ett nystan Fame trend slank visst med, men nu har jag läst lite här och där att det är kass att sticka med?
Mycket flammigt garn blev det visst! Och så köpte jag ändpluppar till mina stickor när de får komma med på utflykt:
Sonen köpte också garn, ett regnbågsfärgat och ett vitare än vitt:Sedan hittade jag i mitt lilla lager i stugan detta garnet som jag köpte i våras på strikk en gång när jag tyckte lite synd om mig själv. Ekologisk bomull, 8/4 , härliga färger men vad ska jag göra av det? Tacksam för förslag!
I affären på landet kan man köpa Isländskt godis; Banana sprengjur, mmmmm!
Så kan man sitta och handarbeta och lyssna på mumintrollen uppläst av Mark Levengood och knöla i sig stora banankolebumlingar... blir det bättre än så?

Så här vackert kan skräpet i stugan vara efter en liten malör i frysfacket...):
och sedan hittade vi en handfull svamp längs blåbärsstigen:
som sonen rensade:
Så här vacker är båtbryggan där sista båten togs upp idag:
På väg hem i bilen stickade jag på den första egentliga sockan till sockutmaningen, den blir ganska liten så att resten av Aloeveragarnet säkert ska räcka. Mina andra par ska jag sticka större. (Jag skickar med det stora AVparet också, men liksom utanför tävlan, eftersom jag redan hade gjort den första strumpan när utmaningen kom. Inget fusk!) Jag stickade emellertid i totalmörker och undrade lite hur det skulle se ut till slut men det funkade OK:
En sådan skön dag och en sådan plåga jag varit med kameran HELA tiden!
I morgon blir det andra bullar!